Vakantie in het Vechtdal

Ontdek de natuur en cultuur van het Vechtdal

Vakantie in het Vechtdal ? Huisje 140 is een heerlijke plek om het Vechtdal te ontdekken in een korte of lange vakantie. Want er is zoveel te doen en te zien in de omgeving.  In eerste instantie denk je natuurlijk aan de natuur. Niet voor niet wordt Overijssel ‘de achtertuin van Nederland’ genoemd.  Hei, bos, beekjes en rivieren. Het is er allemaal.  Maar ook voor liefhebbers van cultuur is het Vechtdal een aanrader. Maak bijvoorbeeld een tocht langs een aantal Hanzesteden, of bezoek musea in Zwolle en Heino.

Op de website van het Vechtdal is veel te vinden. En in Huisje 140 liggen nog ouderwets de foldertjes.

Wandelen en fietsen

In de omgeving van Huisje 140 in het Vechtdal is super veel te doen. Voor alle leeftijden! Je bent hier namelijk midden in het groene Vechtdal  waar je volop van de natuur kunt genieten. Bijvoorbeeld wandelen over de Lemelerberg, of op de fiets de Sallandse Heuvelrug ontdekken. Of met een huifkar een rondje in de omgeving van Ommen.  Als je van water houdt kan je ook met een bootje relaxt de Regge of Vecht afvaren.

Fietsen kun je huren op  ons park. Wandelroutes vind je onder andere  op de website van Landschap Overijssel en op Salland Wandelweb.

Een beetje klimmen en dan beloond worden met een fraai uitzicht is altijd leuk. Vergeet daarom niet de Archemer- en Lemelerberg op te wandelen en geniet van het uitzicht.

Fietsen kun je huren op ons park. Mooie wandelroutes vind je onder andere op de website van Landschap Overijssel en op Salland Wandelweb.

Op pad met de kinderen

Ga je met je kinderen op vakantie in het Vechtdal?  Ook dan is er  veel te ontdekken. Want in het Vechtdal zijn er speciaal voor kinderen allerlei aciviteiten. Bijvoorbeeld  Op Koesafari in Ommen , kanoën, boerengolf, schaapjes van dichtbij bekijken bij de schaapskooi in Giethmen of biggetjes knuffelen in Lemele.

En natuurlijk is het ook leuk om eens een dagje naar een dierentuin of attractiepark te gaan. Niet in het Vechtdal maar wel heel dichtbij en helemaal geschikt voor een gezellig dagje weg: Avonturenpark Hellendoorn , Wildlands, het dierenpark in Emmen of Attractiepark Slagharen.

Proef de bijzondere streekproducten

Steeds meer boerenbedrijven zetten de deuren open voor publiek. Maak kennis met bijzondere streekproducten en koop je eieren, fruit of kaas bij de boer, bijvoorbeeld bij Kaasboerderij Heileuver.

Veel producten zijn seizoensgebonden. Van april tot eind juni kan je genieten van de heerlijke Sallandse asperges. Een meer dan goede reden om het Vechtdal in het voorjaar te bezoeken.

Hanzesteden, kunst en cultuur

Huisje 140 ligt maar 5 km van de oude hanzestad Ommen met veel winkels, restaurants en gezellige terrassen. In Lemelerveld kun je ook boodschappen doen. Ook kun je een bezoek brengen aan Dalfsen en verbaas je over de Zwevende Kei (van Bas Maters) voor het station. Verder kun je een bezoek brengen aan havezate Den Berg, landgoed Eerde en kasteel Rechteren. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Museum de Fundatie (in Zwolle en Heino) en in de zomermaanden in de Beeldentuin de Anningahof bij Zwolle.

Zijn we nog wat vergeten? Geef jouw persoonlijke tip aan ons door via de mail of via onze Facebook-pagina.